hits

En glad gutt og søstra til dophuet

Øivind Flagstad har vært på rocker'n i over 20 år og har Master i all mulig rus. Den streite søsteren Jeanette finner igjen den omsorgsfulle broren sin når han nyktrer seg. Klarer han å finne veien til det han nå ønsker seg mest: et vanlig liv?

Kommer bekymringen til å ta slutt?

 • Publisert: 29.10.2016, 22:29
 • Kategori: Hjemme hos
 • Det er en bagatell, helt sikkert. Han skulle tatt kontakt, men har ikke gjort det. Selv om han lovet å gjøre det i løpet av ti minutter. Og det var litt over halv ni i kveld. Han bablet om at han var tom for batteri, måtte bare hjem, men det skulle han. Han var på vei hjem fra en kompis. Og så blir det stille. Og telefonen er avslått. Tom for batteri, jada det er plausibelt. Men jeg spurte for sikkerhets skyld: ja, mener du virkelig om ti minutter?

  Problemet er at jeg ikke klarer å la det ligge, men tenker på det. Får vondt i magen. Masse vonde følelser. Blir bekymra, redd og sinna. Skjønner han ikke hva som skjer med oss rundt når han ikke tar kontakt? Har har drukket? Det er nesten lettere å ha mindre kontakt, ingen forventninger... Så slipper man det her... Når skal denne type bekymringer gå over når han ikke tar kontakt som lovet?

  Han må jo klare seg sjæl. Han gjør jo det. Jeg følger han jo ikke opp så mye lenger. Han må jo leve sitt liv. Det trenger ikke å ha skjedd noe galt, på noen som helst måte. Men han vet bare så utrolig godt at vi blir bekymra, at vi så lett skrur på antennene. De som har vært overaktive i så mange år. 

  Nå blir han sikkert sinna for at jeg har lagt ut dette. Mener at jeg overdriver. Derfor presiserer jeg; alt er helt sikkert OK med ham. 

  Men - igjen; prosjektet involverer jo også pårørende. Det er mange som er i den rollen der ute, betydelig flere enn de som er rusmisbrukere. Prosjektet viser gjerne fremgang og glede, men vi skal også vise det som ikke er så lett. Snart er prosjektet ferdig for min del. Jeg har vist det jeg trenger. Meningen var å få frem både hvordan en som nyktrer seg har det, og hvordan det er å være pårørende. Denne situasjonen har jeg vist flere ganger før. Nå dreier det seg om å være ærlig. Hvis Øivind drikker litt for mye kan han nok være slik som alle andre som drikker litt for mye: man er ivrig, glad og i sin egen verden. Men hans liv de siste 23 årene gjør at vi rundt blir redde for at det skal skje ting som velter hele livet hans igjen. Enten om han opplever ting som opprører ham eller han tar seg en fest. Ja, alle kan drikke litt mye, men han kan ikke sammenlikne seg med alle andre. DET overrasket ham da jeg sa det til ham i går. Det hadde han ikke tenkt på. Men han skjønte det. Vi er jo redde for at han skal sprekke - eller at noen skader ham. Miljøet der ute er hardt. Han har vært en del av det. Og han har overlevd helt utrolige ulykker og basketak. 

  Vel... Pårørendes smerte, uro og bekymring er også prisen for et liv i rus som noen faller inn i. Også etter man har blitt nykter - og vært det lenge. Tydeligvis.

  Jeg lover - dette er siste gang jeg legger ut akkurat denne type innlegg. Det er ikke noe stakkars meg. Jeg må styre tankene mine. Men vi har lovet å vise både det gode og det vonde. Dette går bra. 


   

 • Publisert: 29.10.2016, 22:29
 • Kategori: Hjemme hos
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Gina

  29.10.2016 kl.23:47

  Hei Jeanette ;) Din skepsis er vel berretigget. Magefølelsen er kanskje det mest nøyaktige instrumentet vi har. Hvertfall så nøyaktig at jeg stolte på det hver gang, OG DET stemte også.... Arresterte eks'n på det i løgn hver skapte gang, også på tlf. Er fryktelig glad i eks'n min jeg 😘 Men våre livstiler er rett og slett ikke forenelig. Løgner og avtalebrudd er nok det verste som man opplever i sånne relasjoner.... Alikevel håper jeg Øyvind og Nemi leverer 🙊🙈

  Jeanette og Øivind Flagstad

  30.10.2016 kl.01:09

  Hei Gina: jeg tror at Øivind er nykter. Men det er dumt når han ikke svarer tilbake når han skal - uansett av hvilken grunn. Hvert minutt mamma og jeg ikke får tak i ham, merker vi godt i magen. Han kommer til å bli sinna på meg som la ut dette innlegget, men, men. Sånn er livet. God natt!

  Skriv en ny kommentar