hits

En glad gutt og søstra til dophuet

Øivind Flagstad har vært på rocker'n i over 20 år og har Master i all mulig rus. Den streite søsteren Jeanette finner igjen den omsorgsfulle broren sin når han nyktrer seg. Klarer han å finne veien til det han nå ønsker seg mest: et vanlig liv?

Onkel Skrue

 • Publisert: 27.04.2016, 17:25
 • Kategori: Blogg
 • Øvind skriver:
  Jeg har alltid fått høre av pappa at mann skal jobbe for pengene sine.. I mitt tilfelle er det jo ikke slik etter alle år med rus. 1000kr i uka er det ikke stort man har råd til. Holder til mat og lit kos. Noen ferie har jeg ikke vært på på rundt 10år,ingen morsomme handleturer eller andre utflukter. Håper jeg snart får meg en jobb jeg kan ha med Nemi på slik at jeg får fylt opp dagene lit mere+lit extra penger ilomma. 

  Jeanette:
  I helgen foreslo jeg at Øivind skulle møte meg i byen for å heie på løperne i Sentrumsløpet. Det første han svarte var at det ble vanskelig, fordi han ikke hadde penger slik at han kunne ta toget. "Neivel", sa jeg, "det var synd, men du må lære deg til å spare penger slik at du kan komme deg rundt omkring utenfor Kolbotn. Du får dessverre ingen penger av meg. Du er stor gutt og må ta ansvar selv nå, vet du, broder'n." Han er jo en mester i å ljuge og manipulere etter alle disse årene som rusmisbruker. Ikke at jeg umiddelbart tror han ville gå inn for det overfor meg nå, men jeg har latt meg lure før, og aldri mer. Jeg får bare ta rollen som kjiip storesøster. 
   

  Litt senere på dagen snakket vi sammen igjen, og da skulle han jammen på loppemarked og "se om han fant noen gode kjøp". Da hadde han visst lånt penger av en kompis, panta flasker eller funnet 500 kr på Kolbotn stasjon. Eller alt sammen. Uansett: det ordner seg for broder'n hvis han vil, og jeg stiller ikke spørsmål. Det som er viktig er å være der for han når han trenger det og gi ham råd hvis han ber om det. Og det gjør jeg. Klarer han å holde seg nykter er jeg helt sikker på at han vil være der for meg også, hvis jeg skulle trenge det. Han er en veldig snill gutt. 

  e_9Ev0igMX0   


   

 • Publisert: 27.04.2016, 17:25
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar